Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υιός και Πατέρας

Επιτρέψτε μου να σας ταξιδεύσω νοερά στα σχολικά μου χρόνια. Σ’εκείνο το μακρινό 1979-1980, εκεί στο μεγάλο προαύλιο του νέου διθέσιου Δημοτικού Σχολείου και στην αλάνα του ποδοσφαίρου. Τρεις τάξης έκαναν μάθημα σε μια αίθουσα ,στην οποία τα μεγάλα τζάμια άφηναν το πρωινό φως του ηλίου να πλημμυρίζει τον χώρο και να ζεστάνει καρδιές μαθητών και δασκάλων. Αυτό το πλεονέκτημα αποτελούσε ταυτόχρονα και μεγάλο μειονέκτημα στο παιχνίδι ,διότι τα παράθυρα υψώνονταν απειλητικά στην πλάγια γραμμή του γηπέδου και καθώς μικροί και μεγάλοι μαθητές χτυπούσαν την αδέσποτη μπάλα τα τζάμια «στέναζαν». Η τροχιά της μπάλας συναντούσε την τζαμαρία του σχολίου ,η τύχη της οποίας βρίσκονταν στα πόδια της δύναμη ,που αποφάσιζε για το αν αυτή θα γίνονταν κομμάτια ή θα παρέμεινε στην θέση της. Η ρητή απαγόρευση του ποδοσφαίρου όχι μόνο στα διαλλείματα, αλλά και το απόγευμα δεν άργησε να έρθει. Μα ο δάσκαλος έμενε σε άλλο χωριό. Έτσι οι μαθητές φυσικά υπάκουαν κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, αλλά το απόγευμα η «απαγόρευση» ξέφευγε από την δικαιοδοσία του και δεν μπορούσε να σταματήσει το αγαπημένο παιχνίδι των μικρών!
Ένα απόγευμα, καθώς τέσσερις μικροί ίδρωναν κυνηγώντας την μπάλα, η φωνή του δασκάλου σταμάτησε απότομα την ανεμελιά του παιχνιδιού. Η νύχτα πέρασε δύσκολα ,διότι το μυαλό έτρεχε στην τιμωρία. Τρεις έφτασαν το πρωί στο σχολίου και όποιον δεν αγγίζουν τα λόγια , τον ακουμπά η βέργα που έπεφτε σταθερά στα χέρια τους. Χτυπούσε ο δάσκαλος, τον Σταύρο και αυτός γελούσε ,γελούσε ασταμάτητα ,διότι «έβλεπα την έκφραση του προσώπου του και δεν μπορούσα να συγκρατήσω το γέλιο», μας είπε αργότερα. Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε και ο τέταρτος μαζί με τον πατέρας του. Οι υπόλοιποι μαθητές λούφαξαν στα θρανία τους , οι φωνές του πατέρα τάραξαν ακόμα και τους σχολικούς χάρτες « Εσύ είσαι ο δυνατός ;», «Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να χτυπάς; », « Εσύ πληρώνεις τα σπασμένα ή εμείς οι γονείς;». Ο δάσκαλος « οπισθοχώρησε» στο γραφείο μα το δίκαιο του Υιού πήρε άλλη διάσταση. Το παράδοξο σε όλη την ιστορία βρίσκεται στο γέλιο του Σταύρου και στο γεγονός ότι οι τρεις μαθητές ήταν παιδιά ναυτικών ( Σταύρος, Δημήτρης ,Γαβριήλ) και ο πατέρας τους βρίσκονταν σε ταξίδι. Ο τέταρτος ( Αθανάσιος) έφτασε με τον πατέρα του για να βάλει ΤΑΞΗ.

Όμοια εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια τώρα ο ΥΙΟΣ του ΘΕΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΣ και ΘΕΟΣ έφτασε στη γη , εκτελώντας την εντολή του ΠΑΤΕΡΑ και ανταποκρινόμενος στο αίτημα των ανθρώπων ,μας έδειξε τον σωστό δρόμο επικοινωνίας μεταξύ Θεού και θνητών. Μα όσοι κρατούσαν τα σκήπτρα της εξουσίας ,τυφλώθηκαν από την λάμψη της αμόλυντης ψυχής, δεν άντεξαν το ξεχείλισμα της ειλικρινείας , κουφάθηκαν εμπρός στους χτύπους της αγνής καρδιάς, μα κυρίως θεωρούν την ΑΓΑΠΗ ως ένδειξη αδυναμίας . Χρειάζονται τη δύναμη του σπαθιού για να απαλλαγούν από το ορατό ζυγό των Ρωμαίων, κρατούν το δίκαιο του ισχυρού για να φτάσουν στη κορυφή και να «κυβερνήσουν ως εκλεκτοί» τον κόσμο ετούτο. Η δικαιοσύνη να βασίζεται στον ιστό της αράχνης, για να φτάνει να τιμωρεί μικρούς ,αδύναμους και εξιλαστήρια θύματα. Η τυφλή υπακοή στη δημοκρατική «ασυλία» να ανοίγει παράθυρα στην ισονομία των πολιτών και η «δαμόκλειος σπάθα» δεν προστατεύει την δημόσια περιουσία από σκάνδαλα δισεκατομμυρίων. Η ηθική έχασε την έννοια της και οι ζωές των ανθρώπων μπαίνει στην ζυγαριά του εμπορίου, λαθρεμπορίου, σωματεμπορίου, εμπόριο οργάνων, πόσα δίνεις και τι θέλεις;

Χτυπούνε οι ασυλλόγιστοι, σκάβουν οι δόλιοι, ψεύδονται οι υποκριτές και οι φωνές πληθαίνουν : « Ακόμα με τον Σταυρό στο χέρι πηγαίνεις; » , να γιατί σε χτυπάνε αλύπητα !!!! Ο ΥΙΟΣ έβαλε τα γέλια, το μίσος περισσεύει και η υπομονή τελείωσε.
Άνοιξε ο Πατέρας Θεός τα κιτάπια Του και είδε , όχι μόνο δεν κατανοούν τον ψυχωφελή λόγω των γραφών ,δεν λογαριάζουν την αξία των κειμένων, δεν ακούν τις συμβουλές των πνευματικών οδηγών αλλά στην πράξη εφαρμόζουν τα αντίθετα. Η ψυχική γαλήνη χάνεται , μας πλημμυρίζει το άγχος ,η ανασφάλεια και το σκοτάδι αλλά εμείς πίσω δεν κάνουμε, περιφρονούμε την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, βαφτίζουμε «οπισθοδρομικό» ότι μας κράτησε στους αιώνες, σφάλμα δεν δεχόμαστε και την έσχατη ομολογία του ληστή επάνω στο ΣΤΑΥΡΟ δεν μετρήσαμε. Έμπρακτα ξεπεράσαμε τα αίσχη των Σοδόμων και Γομόρρων καθώς προσθέσαμε και σε αυτά τις εκτρώσεις , αμόρφωτοι μα όχι αγράμματοι ,με έλλειψη ηθικής και μαθηματικής σκέψης δεν συλλογιζόμαστε και δεν ρωτάμε ,τι τύχη είχε εκείνος ο λαό και οι πόλις;

«Θα σκίσω τον όγδοο αιώνα στην μέση».
Ο ΥΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΣ να καθίσει στα δεξιά ΜΟΥ.
«Οι τέσσερεις άγγελοι να σταματήσουν τα γεγονότα», δίνετε «παράταση», διότι η γη «έγινε για να κατοικείται». Η πρόσκληση είναι για όλους ,ο καπετάνιος σφυρίζει 7, το πλοίο της «άσωτης ζωής» βουλιάζει ,οι θεομάχοι ηγέτες καθηλώνουν τα πλήθη εντός του «σαπιοκάραβου» ,διότι τέτοιους τυφλούς οπαδούς ζητά το οικουμενικό κίνημα . Αυτή η παν-θρησκείας του ενός από μηχανής θεού που θα κυβερνήσει για τρία και μισό έτη το «ναυάγιο» ζητά να πάρει μαζί του «ψυχές», διότι έτσι μόνο πληρώνει η ασφαλιστική εταιρία τον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ .
«Συμφέροντα (πετρελαϊκά ) θα χαλάσουν την συμφωνία». Τα 30 αργύρια που πρόδωσαν τον ΧΡΙΣΤΟ θα σταματήσουν τον προγραμματισμένο διαμελισμό της Πατρίδας, γιατί κρύβει αμύθητο μαύρο χρυσό η ευλογημένη γη της ΕΛΛΑΔΑΣ.
Στο λάκκο που σχεδίασαν για σένα θα πέσουν όλοι οι αρχιτέκτονες που σκαλίζουν επάνω σε χάρτες αδιαφορώντας για τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Οι μεγιστάνες δεν θα λείψουν από το συμπόσιο ,αμέτρητες στρατιές θα μετρήσουν το χώμα με το σώμα τους και η τελευταία λέξη της πολεμικής τεχνολογίας θα λάμψει. Τα κράτη αποσχίστηκαν από το καλό του «πολίτη» ,έχασαν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα και έβαλαν «υποθήκη» τη γη της Πατρίδας σε ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.
ΚΑΤΑΤΑΧΘΕΙΤΕ στο ΣΤΡΑΤΟ της Ευρώπης έχουν αδρό μισθό ,τα «ανοιχτά σύνορα» θα κλείσουν, τα φυλάκια θα επανδρωθούν, θα «λουφάζουν» όλοι οι επικίνδυνοι από τα «σπότ», τα όπλα έτοιμα, οι αμυντικές δαπάνες να αυξηθούν και οι δε δημοσιογράφοι να δείχνουν το ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ που χάλασε το σχέδιο.

Ψαρούδα Μπενάκη φώναξε όσους σου έγραψαν το:« Μείωση της Ελληνικής επικράτειας προς όφελος της ειρήνης», ότι ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ έχει άλλο ΣΧΕΔΙΟ. ΕΛΑΤΕ, εσείς που σχεδιάσατε την εκδίωξη των ΕΛΛΗΝΩΝ από τη γη των προγόνων τους ! ΕΛΑΤΕ, εσείς που βάλατε απάτριδες ηγέτες στο κεφάλι των ΕΛΛΗΝΩΝ και των υπόλοιπο εν ύπνο Ευρωπαίων! ΕΛΑΤΕ, εσείς που δώσατε το μαχαίρι στα χέρια των Τούρκων! ΕΛΑΤΕ έξω από τα εξαμίλια ΕΛΛΗΝΙΚΑ σύνορα και φέρτε μαζί σας κάθε δύναμη πυρός που διαθέτετε, διότι έφτασε η ΩΡΑ να ξεπληρώσετε το γραμμάτιο της Μικράς Ασίας . Η βαριά πολεμική σας βιομηχανία γονάτισε οικονομικά κράτη, κέρδισε αμέτρητα χρήματα ποσά, γέμισε τον κόσμο με αίμα, πόνο και βάσανα. Τώρα ζητά και βάζει εμπροσθοφυλακή τα παιδιά της Ευρώπης, ελάτε στο βωμό των συμφερόντων, διότι οι απόπειρες δολοφονίας δεν έπιασαν, το πραξικόπημα απέτυχε. Άρα κατά μέτωπο επίθεση.

Οι «7 αδελφές» θέλουν ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ στο ΑΙΓΑΙΟ.
Οι ΕΠΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ θέλουν ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ να λειτουργηθούν.
Ποιος λέτε να νικήσει;

Διαβάστηκε 2680 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 08:12